Recepten

TAARTJE MET COTE D'OR PUUR PRALINÉ
6
  • Tijd om af te koelen: 60 min
  • Baktijd 20 min
  • Total Time: 105 min
Gemiddel
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 50 g boter op kamertemperatuur
  • 30 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Puur-Praliné
  • 1 dl room
  • 1 eiwit
Bereiding
  • Verwarm uw oven voor op 180 °C.
  • Zeef de bloem op de boter en meng met de vingertoppen tot een kruimelige massa.
  • Doe er het ei en de bloemsuiker bij en kneed het deeg tot een elastische bol.
  • Laat het deeg nu 1/2 uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg fijn uit en verdeel het over 6 beboterde taartvormpjes en bak de taartbodems blind (gevuld met gedroogde bonen of koffiebonen, dit geeft een extra zalige koffiesmaak aan uw taartje) gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  • Laat volledig met de bonen en verwijder deze dan.
  • Verwarm de room met stukjes chocolade, laat niet koken, tot deze gesmolten zijn.
  • Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel.
  • Vul de taartjes met deze crème en zet 30 minuten in de koeling. Serveer met enkele witte chocoladekrulletjes.
Tip

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.