Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
SEMIFREDDO MET CHOCOLADE, MERENGUE EN ROOD FRUIT
6
Tijd om af te koelen:
 360 min
Total Time:
 390 min
Gemakkelijk
Ingredienten
5 dl room 40 %
4 eieren
100 g suiker
50 g meringue
50 g rood fruit (rode bessen, frambozen, blauwe bessen)
100 g Chocolade Côte d'Or Puur
Bereiding
Bekleed een bakblik voor cake met vershoudfolie of bakpapier.
Hak de chocolade fijn.
Klop de eidooiers met de suiker in een mengkom tot de mengeling licht en luchtig is (ruban).
Klop de room lobbig.
Klop het eiwit op tot hij in pieken blijft staan.
Meng nu de room in 2 keer onder de ruban.
Spatel het opgeklopte eiwit onder deze massa en giet een bodem in de cakevorm.
Verdeel hierover 1/3 van de merengue en duw die een beetje in de massa.
Strooi hier 1/3 van de gehakte chocolade over.
Herhaal stappen 8 en 9, strijk de bovenkant glad en zet hem minstens 6 uur in de diepvries.
Haal nadien de semifredo uit de vormen werk hem af met rood fruit en chocoladeschilfers.
Tip
Printen