Recepten

MOELLEUX MET EEN HART VAN CHOKOTOFF
4
  • Baktijd 7 min
  • Total Time: 27 min
Gemiddel
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 60 g griessuiker
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 50 g gesmolten boter
  • 4 chokotoffs
  • 2 dl agrumsap
  • 20 g rietsuiker
Bereiding
  • Warm de oven voor op 230 °C.
  • Warm in een keteltje de boter op met de chocolade Côte d'Or Noir de Noir in stukjes gebroken, tot deze helemaal gesmolten is. Neem van het vuur.
  • Meng de eieren met de dooiers, de suiker en de bloem. Klop tot een gladde massa.
  • Meng beide massa’s met elkaar tot een mooi glanzend chocoladebeslag. Verdeel het beslag in siliconenvormpjes of beboterde en gebloemde bakvormpjes.
  • Stop een lekkere Côte d'Or Chokotoff in je chocoladebeslag en bak gedurende 6 à 7 minuten in je voorverwarmde oven. De karamel zal mooi smelten.
  • Laat de moelleux nog een tweetal minuten rusten alvorens uit de vorm te halen.
  • Voor de saus: kook het agrumsap in met de suiker tot een stroperige saus.
  • Serveer een lepeltje van deze saus op een bord en schik daarop de moelleux. Spannend om open te lepelen en de nog warme, vloeibare chocolade te proeven !
  • Ook afgekoeld zal je niet aan deze lekkere chocoladegebakjes kunnen weerstaan.
Tip
  • Tips : ledere oven is anders, een minuutje meer of minder kan een verschil maken. Leuk is dat de Chokotoff steeds vloeibaar zal blijven.

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.