Recepten

MOELLEUX MET EEN HART VAN CHOKOTOFF
4
  • Baktijd 7 min
  • Total Time: 27 min
Gemiddel
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 60 g griessuiker
  • 60 g zelfrijzende bloem
  • 50 g gesmolten boter
  • 4 chokotoffs
  • 2 dl agrumsap
  • 20 g rietsuiker
Bereiding
  • Warm de oven voor op 230 °C.
  • Warm in een keteltje de boter op met de chocolade Côte d'Or Noir de Noir in stukjes gebroken, tot deze helemaal gesmolten is. Neem van het vuur.
  • Meng de eieren met de dooiers, de suiker en de bloem. Klop tot een gladde massa.
  • Meng beide massa’s met elkaar tot een mooi glanzend chocoladebeslag. Verdeel het beslag in siliconenvormpjes of beboterde en gebloemde bakvormpjes.
  • Stop een lekkere Côte d'Or Chokotoff in je chocoladebeslag en bak gedurende 6 à 7 minuten in je voorverwarmde oven. De karamel zal mooi smelten.
  • Laat de moelleux nog een tweetal minuten rusten alvorens uit de vorm te halen.
  • Voor de saus: kook het agrumsap in met de suiker tot een stroperige saus.
  • Serveer een lepeltje van deze saus op een bord en schik daarop de moelleux. Spannend om open te lepelen en de nog warme, vloeibare chocolade te proeven !
  • Ook afgekoeld zal je niet aan deze lekkere chocoladegebakjes kunnen weerstaan.
Tip
  • Tips : ledere oven is anders, een minuutje meer of minder kan een verschil maken. Leuk is dat de Chokotoff steeds vloeibaar zal blijven.