Recepten

MILLEFEUILLE VAN MELKCHOCOLADE
4
  • Tijd om af te koelen: 120 min
  • Total Time: 140 min
Moeilijk
  • image
  • image
Ingredienten
  • 200 g Chocolade Côte d'Or melkchocolade
  • 2 kiwi’s
  • 2 dl opgeklopte, gesuikerde room
  • 20 g pistachenoten , in stukken gehakt
Bereiding
  • Smelt de Côte d'Or chocolade en laat afkoelen.
  • Strijk met een lepel de Côte d'Or chocolade over een siliconenmatje 12 gelijke rechthoekjes of cirkels uit. Verdeel de gehakte pistachenoten over 4 plakjes, om zo de onderkant voor de millefeuille te maken. Laat gedurende 2 uur afkoelen tot je de chocoladeplakjes van de matjes kunt afhalen.
  • Schil en snijd de kiwi’s in gelijke plakjes.
  • Begin nu met het maken van de millefeuille zelf. Schik eerst op een dessertbordje een plakje Côte d'Or chocolade zonder pistachenoten, met daarop wat slagroom. Verdeel daarop enkele plakjes kiwi.
  • Herhaal de vorige stap en werk af met een Côte d'Or chocoladeplakje met pistachenoten. Doe hetzelfde voor de 4 andere millefeuilles.
Tip
  • Je kan ook Côte d'Or Noir de Noir of witte chocolade gebruiken voor dit recept. Vervang de kiwi door je favoriete fruitsoort of maak kleine blokjes van verschillende soorten gemengd fruit.