Recepten

Kerstboom Ijshoorntjes
12
  • Total Time: 30 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • Voor de chocolademousse:
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 60 g suiker
  • 200 g eiwitten
  • Voor de afwerking:
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Wit (om te smelten)
  • 50 g Chocolade Côte d'Or Wit (om te hakken)
  • 50 g pistachenootjes
Bereiding
  • Chocolademousse:
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de eiwitten op en voeg de suiker geleidelijk toe.
  • Spatel er voorzichtig de gesmolten chocolade onder en doe de mousse dan in een spuitzak.
  • Vul de hoorntjes op met de chocolademousse en laat deze opstijven.

  • Voor de afwerking:
  • Hak de chocolade en de pistachenootjes fijn.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie en wentel er de hoorntjes in. Laat de overtollige chocolade terug in de kom lopen. Rol de hoorntjes in de chocoladestukjes of in de pistachenootjes.
Tip
  • Wil je niet dat de boompjes allemaal dezelfde hoogte hebben, dan kan je ze voorzichtig met een gekarteld mes inkorten.