Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
ITALIAANSE PANNA COTTA MET WITTE CHOCOLADE
4
Tijd om af te koelen:
 240 min
Total Time:
 260 min
Gemiddel
Ingredienten
20 g boter
1 peer Doyenne du Comice
5 cl honing
Sap van 1 limoen
3 dl room 35 %
2 dl volle melk
150 g Chocolade Côte d'Or Wit
2 blaadjes gelatine van 2 g elk
40 g fijne griessuiker
Bereiding
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water tot ze soepel zijn.
Kook in een keteltje de melk op met de suiker en verlaag het vuur. Laat er de witte chocolade Côte d'Or Wit in smelten (op zo’n 70 °C) en neem van het vuur. Smelt er de uitgeknepen gelatineblaadjes in en roer er de room onder. Verdeel het geheel in gelijke vormpjes of glaasjes en plaats gedurende een viertal uur in de koelkast.
Snijd de peer in 12 gelijke schijfjes en verwijder het klokhuis.
Smelt de boter en bak er kort de peren in aan. Zet op het laagste vuur en blus met de honing en het limoensap. Laat opkoken en neem van het vuur. Laat konfijten of afkoelen in de pan.
Haal de panna cotta makkelijk uit de vormpjes door deze kort in heet water te dompelen. Serveer met de schijfjes peer.
Werk af met de saus, de witte chocoladekrulletjes en de zeste van limoen.
Tip
Voor wat variatie kan je de witte Côte d'Or vervangen door Côte d'Or Melk of Côte d'Or Puur.
Printen