Recepten

ICE-COFFEE MET CHOCOLADESAUS EN CHOCOLADECHIPS
2
  • Total Time: 30 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • Voor 2 grote glazen:
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 100 g room 40 %
  • 2 bollen vanille roomijs
  • 10 ijsblokjes
  • Côte d’Or MIGNONNETTE Melk
  • Voor de chips:
  • 125 g bloem
  • 1 dl water
  • 150 g bloemsuiker
  • 50 g Chocolade Côte d'Or Melk
  • 90 g zachte boter
Bereiding
  • Chocoladechips:
    Smelt de chocolade en de boter.
  • Meng de bloem, het water en de suiker in een mengkom goed door elkaar met een garde. Voeg hier de gesmolten chocolade met boter aan toe.
  • Strijk de mengeling uit op een bakmatje.
  • Bak 6 minuten in de oven op 170 °C.
  • Laat afkoelen en breek de ‘chips’ in stukken.
  • Ice coffee:
    Verwarm 2 el room en smelt er de chocolade in.
  • Klop de rest van de room op tot yoghurtdikte.
  • Zet twee sterke koffies.
  • Neem 2 grote glazen en doe in elk glas 5 ijsblokjes. Verdeel de koffie over de 2 glazen, gevolgd door een bol vanille-ijs.
  • Schep hierop een grote lepel opgeklopte room en de gesmolten chocoladesaus.
  • Werk af met een MIGNONNETTE en de chocoladechips.
Tip