Recepten

CHOCOLADELOLLY'S
1
  • Tijd om af te koelen: 120 min
  • Total Time: 160 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • 200 g Chocolade Côte d'Or melkchocolade
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Wit
  • Voor de basis:
  • 10 marshmallows
  • 10 stukjes cake (bijvoorbeeld vanille, chocolade)
  • 10 gedroogde kokosschilfers of Côte d'Or chocoladeschilfers naar keuze
  • Voor de garnituren:
  • 100 g pistachenoten
  • 100 g gekonfijt fruit (sinaasappel, citroen, mango) in kleine stukjes
  • 50 g gedroogde kokosschilfers of Côte d'Or chocoladeschilfers naar keuze
Bereiding
  • Smelt de verschillende Côte d'Or chocolades ‘au bain-marie’. Hak ondertussen de verschillende garnituren fijn en prik de gekozen basis op een houten stokje.
  • Dip deze in de gewenste gesmolten Côte d'Or chocolade en laat afdruipen. Haal ze daarna door de gewenste garnituur, voordat de chocolade opnieuw stolt. Haal de lolly nadien nog eens door gesmolten chocolade.
  • Laat de lolly’s 2 uur afkoelen in een ‘koele’ ruimte. Niet in de koelkast.
  • Steek de verschillende ‘lolly’s’ op een presentatie-plankje.
Tip
  • Aarzel niet om te variëren met de garnituren. Je kunt zeker de pistachenoten, kokosschilfers of gekonfijt fruit door andere ingrediënten vervangen. Laat je creativiteit spreken: gedroogd fruit, kleine suikerbolletjes, stukjes koek of fruit… Een kindvriendelijk recept!