Recepten

Chocolade Kerstboom
6
  • Total Time: 45 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • 2 pakjes kant-en-klaar croissantdeeg 240 g
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 100 g Côte d’Or Smeerpasta Noir de Noir
  • 1 ei
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en meng er de chocoladepasta onder.
  • Rol het croissantdeeg open op een bakpapier en snijd er 2 even grote driehoeken van. Duw de geperforeerde naadjes in het deeg dicht.
  • Bestrijk het eerste vel met de chocolademengeling en leg er dan de tweede driehoek croissantdeeg op.
  • Laat een vertikale strook van 3 cm in het midden. Snijd horizontale reepjes aan de zijkanten van de driehoek van ongeveer 2 cm hoogte. Start onderaan en ga tot de top.
  • Draai nu elk reepje verschillende keren om zijn as.
  • Klop het eigeel los en strijk de kerstboom ermee in.
  • Bak gedurende 12 tot 15 minuten op 180 °C.
Tip