Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
Chocolade Drip Cake
7
Tijd om af te koelen:
 60 min
Total Time:
 120 min
Gemiddel
Ingredienten
Voor de biscuit:
5 eieren
160 g patisseriebloem
160 g suiker
Voor de chocolademousse:
150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
60 g suiker
200 g eiwitten
Witte chocolade botercrème:
250 g boter op kamertemperatuur
150 g Chocolade Côte d'Or Wit
50 g poedersuiker
Voor de ganache:
100 ml slagroom
25 g suiker
60 g Chocolade Côte d'Or Puur
25 g boter
Bereiding
Biscuit
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten op en meng er met een spatel de gezeefde bloem onder.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak de biscuit 15 tot 20 minuten.
Haal de biscuit uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rooster. Wanneer de biscuit is afgekoeld snijd je hem overlangs 2 x door.
Chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe.
Spatel er de chocolade onder en doe de chocolademousse in een spuitzak.
Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
Bekleed het 1e en het 2e deel biscuit met de chocolade mousse. Laat alles opstijven en stapel ze dan op elkaar met bovenop het 3e deel van de biscuit.
Witte chocolade botercrème
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Klop de boter samen met de gezeefde poedersuiker op tot een luchtige massa.
Voeg op een lagere snelheid de gesmolten witte chocolade toe.
Stapel alle delen biscuit met chocolade op elkaar en strijk de bovenkant en de zijkanten af met de witte chocolade botercrème. Laat een uurtje het geheel opstijven in de koelkast.
Chocolade ganache
Breng de room met de suiker aan de kook.
Voeg de pure chocolade toe en laat deze smelten.
Meng het geheel tot een egale massa en laat even afkoelen. Giet de ganache over de taart en laat ze aflopen.
Tip
Versier de taart naar wens met bessen, chocoladestukjes, nootjes…
Printen