Recepten

ABSOLUTELY BROWNIE
8
  • Baktijd 40 min
  • Total Time: 60 min
Gemiddel
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 300 g suiker
  • 275 g gesmolten boter
  • 6 eieren
  • 100 g bloem
  • 400 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
  • 50 g verbrijzelde noten en enkele hele noten
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Meng de suiker en de gesmolten boter in een mengkom.
  • Voeg er de dooiers bij en het tot sneeuw opgeklopte eiwit. Zeef er de bloem op en meng mooi tot een luchtige massa.
  • Smelt de chocolade Côte d'Or Culinaire in je microgolf (met wat water) of au bain-marie.
  • Roer de gesmolten chocolade bij het mengsel (suiker, boter, eieren, bloem) en doe er grofgehakte noten bij.
  • Giet het mengsel in een beboterde vorm, of in individuele porties (niet helemaal vullen!) en laat het deeg ongeveer 40 minuten bakken. Let er op dat er zich een mooi korstje vormt, terwijl de rest smeuïg blijft.
Tip
  • Je kan controleren of je brownie klaar is door met een vleesvork of een metalen stokje (brochette, breinaald) in de brownie te prikken. Als deze na het naar boven halen nog droog is, dan is de brownie klaar. Kleeft er nog deeg aan, dan zal de brownie nog wat langer moeten bakken.
  • Snijd de afgekoelde Brownie in vierkante porties en serveer ze in papieren vormpjes. Leg er wat opgeklopte room overheen. Werk af met brokjes donkere chocolade en verbrijzelde noten.

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.