Recepten

Winter Cakepops
12
  • Tijd om af te koelen: 60 min
  • Total Time: 100 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • 300 g cake naar keuze (4/4 cake huisgemaakt of kant-en-klaar)
  • 60 g boter
  • 1 el melk
  • 150 g bloemsuiker
  • 50 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • Voor de afwerking:
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Wit
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Melk
  • 25 g gehakte pistachenootjes
  • Afwerking:
  • 25 g bresiliennenootjes , gehakte veenbessen, gevriesdroogde frambozen, gehakte chocolade…
  • houten of plastic stokjes
Bereiding
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de boter luchtig met de poedersuiker en de melk.
  • Verkruimel de cake en voeg deze toe aan de botermengeling. Meng de massa met een spatel tot je er balletjes kan van rollen.
  • Rol een 12 tal balletjes van ca. 45 g per stuk. Leg ze op een bord bedekt met bakpapier.
  • Dop een stuk van een stokje in de chocolade en dan in de cakepop. Laat de cakepops minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Wentel de cakepops in de chocolade. Zorg dat de bal egaal bedekt is door er voorzichtig mee te draaien. Strooi er nootjes, bessen, chocoladeschilfers, suikerparels, ... over en laat ze opstijven in de koelkast.
Tip