Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
TAARTJE MET COTE D'OR PUUR PRALINÉ
6
Tijd om af te koelen:
 60 min
Baktijd
 20 min
Total Time:
 105 min
Gemiddel
Ingredienten
180 g zelfrijzende bloem
50 g boter op kamertemperatuur
30 g poedersuiker
1 ei
100 g Chocolade Côte d'Or Puur-Praliné
1 dl room
1 eiwit
Bereiding
Verwarm uw oven voor op 180 °C.
Zeef de bloem op de boter en meng met de vingertoppen tot een kruimelige massa.
Doe er het ei en de bloemsuiker bij en kneed het deeg tot een elastische bol.
Laat het deeg nu 1/2 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg fijn uit en verdeel het over 6 beboterde taartvormpjes en bak de taartbodems blind (gevuld met gedroogde bonen of koffiebonen, dit geeft een extra zalige koffiesmaak aan uw taartje) gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Laat volledig met de bonen en verwijder deze dan.
Verwarm de room met stukjes chocolade, laat niet koken, tot deze gesmolten zijn.
Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het afgekoelde chocolademengsel.
Vul de taartjes met deze crème en zet 30 minuten in de koeling. Serveer met enkele witte chocoladekrulletjes.
Tip
Printen