Onze Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Pasen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Alle recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Nieuws
Golden Tickets
140 jaar
Win 1 jaar gratis Mignonnettes
Côte d’Or Mini Roc
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Gepersonaliseerde cadeaus
Newsletter
Côte d'or
Onze geschiedenis
1883
1930
1940
1950
1970
1980
1990
2000
2008
Geschiedenis Van Chocolade
Oorsprong
Aankomst in Europa
Bereiding
Geheimen
COCOA LIFE
Chocolate Nation
FR
FR
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Terug naar alle recepten
Semifreddo met chocolade, merengue en rood fruit
6
Total Time:
 390 
min
Gemakkelijk
Printen
facebook
pinterest
WhatsApp
Ik vond dit heerlijke recept dat gemaakt werd met Cotedor. Je kan het hier bekijken: ###currentLink###. Er zijn nog veel meer recepten te
ontdekken
. Gelukkig koken!
Bereiding
Bekleed een bakblik voor cake met vershoudfolie of bakpapier.
Hak de chocolade fijn.
Klop de eidooiers met de suiker in een mengkom tot de mengeling licht en luchtig is (ruban).
Klop de room lobbig.
Klop het eiwit op tot hij in pieken blijft staan.
Meng nu de room in 2 keer onder de ruban.
Spatel het opgeklopte eiwit onder deze massa en giet een bodem in de cakevorm.
Verdeel hierover 1/3 van de merengue en duw die een beetje in de massa.
Strooi hier 1/3 van de gehakte chocolade over.
Herhaal stappen 8 en 9, strijk de bovenkant glad en zet hem minstens 6 uur in de diepvries.
Haal nadien de semifredo uit de vormen werk hem af met rood fruit en chocoladeschilfers.
Tips
Tip
Ingrediënten
5 dl
room
40 %
4
eieren
100 g
suiker
50 g
meringue
50 g
rood
fruit
(rode bessen, frambozen, blauwe bessen)
100 g
Chocolade Côte d'Or Puur