Recepten

SEMIFREDDO MET CHOCOLADE, MERENGUE EN ROOD FRUIT
6
  • Tijd om af te koelen: 360 min
  • Total Time: 390 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • 5 dl room 40 %
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 50 g meringue
  • 50 g rood fruit (rode bessen, frambozen, blauwe bessen)
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Puur
Bereiding
  • Bekleed een bakblik voor cake met vershoudfolie of bakpapier.
  • Hak de chocolade fijn.
  • Klop de eidooiers met de suiker in een mengkom tot de mengeling licht en luchtig is (ruban).
  • Klop de room lobbig.
  • Klop het eiwit op tot hij in pieken blijft staan.
  • Meng nu de room in 2 keer onder de ruban.
  • Spatel het opgeklopte eiwit onder deze massa en giet een bodem in de cakevorm.
  • Verdeel hierover 1/3 van de merengue en duw die een beetje in de massa.
  • Strooi hier 1/3 van de gehakte chocolade over.
  • Herhaal stappen 8 en 9, strijk de bovenkant glad en zet hem minstens 6 uur in de diepvries.
  • Haal nadien de semifredo uit de vormen werk hem af met rood fruit en chocoladeschilfers.
Tip