Onze Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Pasen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Alle recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Nieuws
Golden Tickets
140 jaar
Win 1 jaar gratis Mignonnettes
Côte d’Or Mini Roc
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Gepersonaliseerde cadeaus
Newsletter
Côte d'or
Onze geschiedenis
1883
1930
1940
1950
1970
1980
1990
2000
2008
Geschiedenis Van Chocolade
Oorsprong
Aankomst in Europa
Bereiding
Geheimen
COCOA LIFE
Chocolate Nation
FR
FR
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Terug naar alle recepten
Meringue Winterlandschap
7
Total Time:
 120 
min
Gemiddel
Printen
facebook
pinterest
WhatsApp
Ik vond dit heerlijke recept dat gemaakt werd met Cotedor. Je kan het hier bekijken: ###currentLink###. Er zijn nog veel meer recepten te
ontdekken
. Gelukkig koken!
Bereiding
Meringue:
Verwarm de oven voor op 80 °C.
Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe. Schep in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat verschillende cirkels van groot naar klein. Maak deze niet te hoog, enkel de allerkleinste die moet dienst doen als boomtop.
Spuit voor de paddenstoelen de hoedjes en de steeltjes afzonderlijk.
Laat de meringue gedurende 1.5 tot 2 uur drogen in de oven op 80 °C. Ze zijn klaar wanneer ze gemakkelijk loskomen van het papier. Laat ze afkoelen.
Vulling:
Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de pot van het vuur en meng er de yoghurt onder. Rasp de schil van ½ limoenen pers deze uit. Meng de limoenrasp en het sap onder de vulling.
Schep de vulling in een spuitzak en laat een uur opstijven.
Kerstboom:
Start met de grootste cirkel meringue onderaan. Doe daarop vulling, de volgende schijf meringue, terug vulling, nog een kleinere cirkel meringue. Herhaal dit tot wanneer je aan de top bent.
Paddenstoelen:
Smelt de chocolade au bain-marie. Dop de onderkant van de hoed en de bovenkant van de steel in de chocolade. Bevestig ze op elkaar. De voet dop je ook even in de chocolade en in de fijngehakte nootjes.
Tips
Tip
Ingrediënten
Voor de meringue:
4
eiwitten
150 g
suiker
Voor de vulling:
200 g
Chocolade Côte d'Or Wit
1 dl
volle
yoghurt
Voor de afwerking van de paddenstoelen:
100 g
Chocolade Côte d'Or Puur
20 g
hazelnoten
(of andere noten naar keuze)