• Onze Producten
    • Tabletten
    • Pralines
    • Repen
    • Pasen
    • Eindejaarscollectie
    • Andere
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Winterse recepten
    • Zomerse recepten
  • Nieuws
    • Golden Tickets
    • 140 jaar
    • Win 1 jaar gratis Mignonnettes
    • Côte d’Or Mini Roc
  • Chocoladeverkoop
    • Verenigingen
    • Gepersonaliseerde cadeaus
  • Newsletter
  • Côte d'or
    • Onze geschiedenis
      • 1883
      • 1930
      • 1940
      • 1950
      • 1970
      • 1980
      • 1990
      • 2000
      • 2008
    • Geschiedenis Van Chocolade
      • Oorsprong
      • Aankomst in Europa
      • Bereiding
      • Geheimen
    • COCOA LIFE
    • Chocolate Nation
FR
FR

Word lid van CÔTE D’OR

newsletter icon

Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or

Abonneer
Terug naar alle recepten

Meringue Winterlandschap

7
  • Total Time: 120 min
Gemiddel
print icon
Printen
facebook share icon
facebook
pinterest share icon
pinterest
WhatsApp icon
WhatsApp
Ik vond dit heerlijke recept dat gemaakt werd met Cotedor. Je kan het hier bekijken: ###currentLink###. Er zijn nog veel meer recepten te ontdekken. Gelukkig koken!

Bereiding

  • Meringue:
  • Verwarm de oven voor op 80 °C.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe. Schep in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit op een met bakpapier bedekte bakplaat verschillende cirkels van groot naar klein. Maak deze niet te hoog, enkel de allerkleinste die moet dienst doen als boomtop.
  • Spuit voor de paddenstoelen de hoedjes en de steeltjes afzonderlijk.
  • Laat de meringue gedurende 1.5 tot 2 uur drogen in de oven op 80 °C. Ze zijn klaar wanneer ze gemakkelijk loskomen van het papier. Laat ze afkoelen.

  • Vulling:
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de pot van het vuur en meng er de yoghurt onder. Rasp de schil van ½ limoenen pers deze uit. Meng de limoenrasp en het sap onder de vulling.
  • Schep de vulling in een spuitzak en laat een uur opstijven.

  • Kerstboom:
  • Start met de grootste cirkel meringue onderaan. Doe daarop vulling, de volgende schijf meringue, terug vulling, nog een kleinere cirkel meringue. Herhaal dit tot wanneer je aan de top bent.

  • Paddenstoelen:
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Dop de onderkant van de hoed en de bovenkant van de steel in de chocolade. Bevestig ze op elkaar. De voet dop je ook even in de chocolade en in de fijngehakte nootjes.

TipsTip

Ingrediënten

  • Voor de meringue:
  • 4 eiwitten
  • 150 g suiker
  • Voor de vulling:
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Wit
  • 1 dl volle yoghurt
  • Voor de afwerking van de paddenstoelen:
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 20 g hazelnoten (of andere noten naar keuze)
facebook icon
Like onze pagina
Word nog grotere fan van Côte d’Or Ik ontdek
  • Onze Producten
    • Tabletten
    • Pralines
    • Repen
    • Pasen
    • Eindejaarscollectie
    • Andere
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Winterse recepten
    • Zomerse recepten
  • Nieuws
    • Golden Tickets
    • 140 jaar
    • Win 1 jaar gratis Mignonnettes
    • Côte d’Or Mini Roc
  • Chocoladeverkoop
    • Verenigingen
    • Gepersonaliseerde cadeaus
  • Newsletter
  • Côte d'or
    • Onze geschiedenis
    • Geschiedenis Van Chocolade
    • COCOA LIFE
    • Chocolate Nation
Mondelez Europe Services GmbH Logo
  • Contact
  • Privacyverklaring
  • Gebruikersvoorwaarden
  • cookiebeleid
  • faqs

© 2022 Mondelez Europe Services GmbH, Belgische tak - Alle rechten voorbehouden