Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
MOELLEUX MET EEN HART VAN CHOKOTOFF
4
Baktijd
 7 min
Total Time:
 27 min
Gemiddel
Ingredienten
150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
2 eieren
2 eierdooiers
60 g griessuiker
60 g zelfrijzende bloem
50 g gesmolten boter
4 chokotoffs
2 dl agrumsap
20 g rietsuiker
Bereiding
Warm de oven voor op 230 °C.
Warm in een keteltje de boter op met de chocolade Côte d'Or Noir de Noir in stukjes gebroken, tot deze helemaal gesmolten is. Neem van het vuur.
Meng de eieren met de dooiers, de suiker en de bloem. Klop tot een gladde massa.
Meng beide massa’s met elkaar tot een mooi glanzend chocoladebeslag. Verdeel het beslag in siliconenvormpjes of beboterde en gebloemde bakvormpjes.
Stop een lekkere Côte d'Or Chokotoff in je chocoladebeslag en bak gedurende 6 à 7 minuten in je voorverwarmde oven. De karamel zal mooi smelten.
Laat de moelleux nog een tweetal minuten rusten alvorens uit de vorm te halen.
Voor de saus: kook het agrumsap in met de suiker tot een stroperige saus.
Serveer een lepeltje van deze saus op een bord en schik daarop de moelleux. Spannend om open te lepelen en de nog warme, vloeibare chocolade te proeven !
Ook afgekoeld zal je niet aan deze lekkere chocoladegebakjes kunnen weerstaan.
Tip
Tips : ledere oven is anders, een minuutje meer of minder kan een verschil maken. Leuk is dat de Chokotoff steeds vloeibaar zal blijven.
Printen