Recepten

LUCHTIGE CHOCOLADEMOUSSE
8
  • Tijd om af te koelen: 60 min
  • Total Time: 80 min
Gemiddel
Ingredienten
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
  • 70 g opgeklopte platte kaas
  • 4 eiwitten
  • 60 g poedersuiker
  • 1 snuifje zout
Bereiding
  • Smelt de in stukjes gebroken chocolade Côte d'Or Culinaire in een warmwaterbad of in de microgolf. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eiwitten met het snuifje zout tot een stevig schuim.
  • Meng de chocolade met de platte kaas en bloemsuiker, in je mengkom, tot een vloeiende massa.
  • Spatel er het eiwitschuim onder tot een schuimige chocolademousse.
  • Verdeel in een spuitzak en vul er kleine aperitiefglaasjes mee op.
  • Plaats een uurtje in de koeling.
Tip
  • Versier met physalis (ananaskers) gedoopt in gesmolten chocolade Côte d'Or. Ook lekker met Crème Anglaise of zure room en kersenconfituur.