Recepten

LUCHTIGE CHOCOLADEMOUSSE
8
  • Tijd om af te koelen: 60 min
  • Total Time: 80 min
Gemiddel
Ingredienten
  • 200 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
  • 70 g opgeklopte platte kaas
  • 4 eiwitten
  • 60 g poedersuiker
  • 1 snuifje zout
Bereiding
  • Smelt de in stukjes gebroken chocolade Côte d'Or Culinaire in een warmwaterbad of in de microgolf. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de eiwitten met het snuifje zout tot een stevig schuim.
  • Meng de chocolade met de platte kaas en bloemsuiker, in je mengkom, tot een vloeiende massa.
  • Spatel er het eiwitschuim onder tot een schuimige chocolademousse.
  • Verdeel in een spuitzak en vul er kleine aperitiefglaasjes mee op.
  • Plaats een uurtje in de koeling.
Tip
  • Versier met physalis (ananaskers) gedoopt in gesmolten chocolade Côte d'Or. Ook lekker met Crème Anglaise of zure room en kersenconfituur.

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.