Recepten

ITALIAANSE PANNA COTTA MET WITTE CHOCOLADE
4
  • Tijd om af te koelen: 240 min
  • Total Time: 260 min
Gemiddel
Ingredienten
  • 20 g boter
  • 1 peer Doyenne du Comice
  • 5 cl honing
  • Sap van 1 limoen
  • 3 dl room 35 %
  • 2 dl volle melk
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Wit
  • 2 blaadjes gelatine van 2 g elk
  • 40 g fijne griessuiker
Bereiding
  • Laat de gelatineblaadjes weken in koud water tot ze soepel zijn.
  • Kook in een keteltje de melk op met de suiker en verlaag het vuur. Laat er de witte chocolade Côte d'Or Wit in smelten (op zo’n 70 °C) en neem van het vuur. Smelt er de uitgeknepen gelatineblaadjes in en roer er de room onder. Verdeel het geheel in gelijke vormpjes of glaasjes en plaats gedurende een viertal uur in de koelkast.
  • Snijd de peer in 12 gelijke schijfjes en verwijder het klokhuis.
  • Smelt de boter en bak er kort de peren in aan. Zet op het laagste vuur en blus met de honing en het limoensap. Laat opkoken en neem van het vuur. Laat konfijten of afkoelen in de pan.
  • Haal de panna cotta makkelijk uit de vormpjes door deze kort in heet water te dompelen. Serveer met de schijfjes peer.
  • Werk af met de saus, de witte chocoladekrulletjes en de zeste van limoen.
Tip
  • Voor wat variatie kan je de witte Côte d'Or vervangen door Côte d'Or Melk of Côte d'Or Puur.