• Onze Producten
    • Tabletten
    • Pralines
    • Repen
    • Eindejaarscollectie
    • Andere
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Winterse recepten
    • Zomerse recepten
  • Nieuws
    • 140 jaar
    • Win 1 jaar gratis Mignonnettes
    • Côte d’Or Mini Roc
    • Rode Duivels
  • Chocoladeverkoop
    • Verenigingen
    • Gepersonaliseerde cadeaus
  • Newsletter
  • Côte d'or
    • Onze geschiedenis
      • 1883
      • 1930
      • 1940
      • 1950
      • 1970
      • 1980
      • 1990
      • 2000
      • 2008
    • Geschiedenis Van Chocolade
      • Oorsprong
      • Aankomst in Europa
      • Bereiding
      • Geheimen
    • COCOA LIFE
    • Chocolate Nation
FR
FR

Word lid van CÔTE D’OR

newsletter icon

Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or

Abonneer
Terug naar alle recepten

Halloween chocolade cupcakes met verschillende toppings

10
  • Total Time: 40 min
Gemakkelijk
print icon
Printen
facebook share icon
facebook
pinterest share icon
pinterest
WhatsApp icon
WhatsApp
Ik vond dit heerlijke recept dat gemaakt werd met Cotedor. Je kan het hier bekijken: ###currentLink###. Er zijn nog veel meer recepten te ontdekken. Gelukkig koken!
Loading the player...

Bereiding

  • Voor de chocoladecupcakes:

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  • Smelt de chocolade au bain marie en voeg er een beetje koffie aan toe.

  • Meng de rest van de koffie met de melk, de zonnebloemolie en de eieren met behulp van een klopper.

  • Voeg de bloem, de suiker, cacaopoeder, het zout samen en meng deze dan onder de rest van de mengeling. Giet de mengeling over in een maatbeker zodat je het deeg makkelijk in de cupcake papiertjes kan gieten. Vul ze tot een cm van de rand.

  • Bak ze 20 tot 24 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

  • Voor de topping:

    Klop de boter samen met de suiker tot een gladde frosting. Verdeel deze in 3 delen.

  • 1 deel blijft wit, en de andere 2 delen kleur je met kleurstof naar keuze.

  • Voor de topping mascarpone salted caramel:

    Klop de mascarpone met de caramel tot een gladde massa en spatel er de opgeklopte room onder. Decoreer er de cupcakes mee en top af met extra caramel, grof zout en gekarameliseerde noten.

TipsTip

Ingrediënten

  • Voor de chocoladecupcakes:
  • 350 g bloem
  • 370 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g cacaopoeder
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 240 ml koffie
  • 240 ml melk
  • 225 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • snuifje zout
  • Voor de vleermuizen:
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • Voor de topping:
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 250 g bloemsuiker
  • suikeroogjes
  • groene kleurstof
  • oranje kleurstof
  • Voor de topping mascarpone salted caramel:
  • 250 g mascarpone
  • 50 g caramel
  • 100 ml room
  • grof zout
facebook icon
Like onze pagina
Word nog grotere fan van Côte d’Or Ik ontdek
  • Onze Producten
    • Tabletten
    • Pralines
    • Repen
    • Eindejaarscollectie
    • Andere
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Winterse recepten
    • Zomerse recepten
  • Nieuws
    • 140 jaar
    • Win 1 jaar gratis Mignonnettes
    • Côte d’Or Mini Roc
    • Rode Duivels
  • Chocoladeverkoop
    • Verenigingen
    • Gepersonaliseerde cadeaus
  • Newsletter
  • Côte d'or
    • Onze geschiedenis
    • Geschiedenis Van Chocolade
    • COCOA LIFE
    • Chocolate Nation
Mondelez Europe Services GmbH Logo
  • Contact
  • Privacyverklaring
  • Gebruikersvoorwaarden
  • cookiebeleid
  • faqs

© 2022 Mondelez Europe Services GmbH, Belgische tak - Alle rechten voorbehouden