Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Voor de chocoladecupcakes:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smelt de chocolade au bain marie en voeg er een beetje koffie aan toe.
Meng de rest van de koffie met de melk, de zonnebloemolie en de eieren met behulp van een klopper.
Voeg de bloem, de suiker, cacaopoeder, het zout samen en meng deze dan onder de rest van de mengeling. Giet de mengeling over in een maatbeker zodat je het deeg makkelijk in de cupcake papiertjes kan gieten. Vul ze tot een cm van de rand.
Bak ze 20 tot 24 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Voor de topping:
Klop de boter samen met de suiker tot een gladde frosting. Verdeel deze in 3 delen.
1 deel blijft wit, en de andere 2 delen kleur je met kleurstof naar keuze.
Voor de topping mascarpone salted caramel:
Klop de mascarpone met de caramel tot een gladde massa en spatel er de opgeklopte room onder. Decoreer er de cupcakes mee en top af met extra caramel, grof zout en gekarameliseerde noten.