Recepten

GEMAKKELIJKE CHOCOLADETAART MET FRAMBOZEN EN PISTACHE
4
  • Tijd om af te koelen: 180 min
  • Baktijd 15 min
  • Total Time: 225 min
Moeilijk
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 200 g zanddeeg
  • 100 g fruit naar keuze: bv. frambozen of aardbeien
  • 20 g griessuiker
  • 20 g gehakte pistachenootjes
  • Voor de vulling:
  • 300 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
  • 50 g gesmolten boter
  • 3 eierdooiers
  • 2 dl slagroom
Bereiding
  • Schik het deeg in de gewenste taartvorm en bak met koffiebonen (of droge bonen, kleibolletjes, …) ‘blind’ in je voorverwarmde oven van 180 °C, gedurende 15 à 20 minuten (de tijdsduur kan variëren per oven). Verwijder de bonen.
  • Laat afkoelen en haal het deeg uit de vorm.
  • Meng het fruit, de suiker en de pistachenootjes en prak ze fijn. Verdeel op de taartbodem.
  • Verwarm de room en giet deze over de Côte d'Or chocolade. Meng tot de chocolade volledig gesmolten is. Roer er vervolgens de boter en eierdooiers onder.
  • Verdeel het mengsel over de taart en plaats deze gedurende een 3-tal uren in de koeling.
Tip
  • Vervang de frambozen door je lievelingsfruit! Een recept dat elk seizoen kan variëren.
  • Als je fan bent van fruit in je dessert, probeer dan zeker eens deze chocoladefondueuit!

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.