Recepten

GEMAKKELIJKE CHOCOLADETAART MET FRAMBOZEN EN PISTACHE
4
  • Tijd om af te koelen: 180 min
  • Baktijd 15 min
  • Total Time: 225 min
Moeilijk
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 200 g zanddeeg
  • 100 g fruit naar keuze: bv. frambozen of aardbeien
  • 20 g griessuiker
  • 20 g gehakte pistachenootjes
  • Voor de vulling:
  • 300 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
  • 50 g gesmolten boter
  • 3 eierdooiers
  • 2 dl slagroom
Bereiding
  • Schik het deeg in de gewenste taartvorm en bak met koffiebonen (of droge bonen, kleibolletjes, …) ‘blind’ in je voorverwarmde oven van 180 °C, gedurende 15 à 20 minuten (de tijdsduur kan variëren per oven). Verwijder de bonen.
  • Laat afkoelen en haal het deeg uit de vorm.
  • Meng het fruit, de suiker en de pistachenootjes en prak ze fijn. Verdeel op de taartbodem.
  • Verwarm de room en giet deze over de Côte d'Or chocolade. Meng tot de chocolade volledig gesmolten is. Roer er vervolgens de boter en eierdooiers onder.
  • Verdeel het mengsel over de taart en plaats deze gedurende een 3-tal uren in de koeling.
Tip
  • Vervang de frambozen door je lievelingsfruit! Een recept dat elk seizoen kan variëren.
  • Als je fan bent van fruit in je dessert, probeer dan zeker eens deze chocoladefondueuit!