Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
GEMAKKELIJKE CHOCOLADETAART MET FRAMBOZEN EN PISTACHE
4
Tijd om af te koelen:
 180 min
Baktijd
 15 min
Total Time:
 225 min
Moeilijk
Ingredienten
200 g zanddeeg
100 g fruit naar keuze: bv. frambozen of aardbeien
20 g griessuiker
20 g gehakte pistachenootjes
Voor de vulling:
300 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
50 g gesmolten boter
3 eierdooiers
2 dl slagroom
Bereiding
Schik het deeg in de gewenste taartvorm en bak met koffiebonen (of droge bonen, kleibolletjes, …) ‘blind’ in je voorverwarmde oven van 180 °C, gedurende 15 à 20 minuten (de tijdsduur kan variëren per oven). Verwijder de bonen.
Laat afkoelen en haal het deeg uit de vorm.
Meng het fruit, de suiker en de pistachenootjes en prak ze fijn. Verdeel op de taartbodem.
Verwarm de room en giet deze over de Côte d'Or chocolade. Meng tot de chocolade volledig gesmolten is. Roer er vervolgens de boter en eierdooiers onder.
Verdeel het mengsel over de taart en plaats deze gedurende een 3-tal uren in de koeling.
Tip
Vervang de frambozen door je lievelingsfruit! Een recept dat elk seizoen kan variëren.
Als je fan bent van fruit in je dessert, probeer dan zeker eens deze
chocoladefondueuit
!
Printen