• Onze Producten
    • Tabletten
    • Pralines
    • Repen
    • Eindejaarscollectie
    • Andere
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Winterse recepten
    • Zomerse recepten
  • Nieuws
    • 140 jaar
    • Win 1 jaar gratis Mignonnettes
    • Côte d’Or Mini Roc
    • Rode Duivels
  • Chocoladeverkoop
    • Verenigingen
    • Gepersonaliseerde cadeaus
  • Newsletter
  • Côte d'or
    • Onze geschiedenis
      • 1883
      • 1930
      • 1940
      • 1950
      • 1970
      • 1980
      • 1990
      • 2000
      • 2008
    • Geschiedenis Van Chocolade
      • Oorsprong
      • Aankomst in Europa
      • Bereiding
      • Geheimen
    • COCOA LIFE
    • Chocolate Nation
FR
FR

Word lid van CÔTE D’OR

newsletter icon

Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or

Abonneer
Terug naar alle recepten

Christmas Buche

10
  • Total Time: 105 min
Moeilijk
print icon
Printen
facebook share icon
facebook
pinterest share icon
pinterest
WhatsApp icon
WhatsApp
Ik vond dit heerlijke recept dat gemaakt werd met Cotedor. Je kan het hier bekijken: ###currentLink###. Er zijn nog veel meer recepten te ontdekken. Gelukkig koken!
Loading the player...

Bereiding

  • Biscuit

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  • Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten op en meng er met een spatel de gezeefde bloem met cacaopoeder onder.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet er het deeg in en bak de biscuit 3 tot 4 minuten.

  • Haal de biscuit uit de oven en leg er een bakpapier en een andere bakplaat op. Draai deze nu om zodat je de warme bakplaat en het bakpapier kan verwijderen. Zo voorkom je dat de biscuit verder gaart. Leg er vervolgens en vochtige handdoek over en laat de biscuit afkoelen.

  • Chocolademousse:

    Smelt de chocolade au bain marie

  • Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm ondertussen het water met de suiker tot een siroop waar je de geweekte gelatine in oplost. Klop de eiwitten in de menger-klopper op en voeg er geleidelijk de suikersiroop met gelatine aan toe. Laat lang genoeg kloppen tot het eiwit in stevige pieken staat en koud is.

  • Klop de room lobbig en voeg er dan de gesmolten witte chocolade aan toe. Spatel er dan de eiwitten onder.

  • Opbouw

    Smeer een deel van de witte chocolademousse op de biscuit en rol deze zo strak mogelijk op.

  • Bestrijk de buitenkant met de rest van de chocolademousse en zet deze minstens een uur in de koelkast zodat de chocolademousse goed kan opstijven.

  • Haal hem uit de koelkast en versier de buche met besjes, chocolade decoratie, suikerparels en bloemsuiker.

TipsTip

Ingrediënten

  • Voor de chocolade biscuit:
  • 4 eieren
  • 120 g bloem
  • 120 g suiker
  • 12 g cacaopoeder
  • 20 g boter
  • Voor de witte chocolade mousse:
  • 175 g Chocolade Côte d'Or Wit
  • 500 ml room 40 %
  • 60 g suiker
  • 20 g water
  • 2.5 blaadjes gelatine
  • 60 g eiwit
facebook icon
Like onze pagina
Word nog grotere fan van Côte d’Or Ik ontdek
  • Onze Producten
    • Tabletten
    • Pralines
    • Repen
    • Eindejaarscollectie
    • Andere
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Winterse recepten
    • Zomerse recepten
  • Nieuws
    • 140 jaar
    • Win 1 jaar gratis Mignonnettes
    • Côte d’Or Mini Roc
    • Rode Duivels
  • Chocoladeverkoop
    • Verenigingen
    • Gepersonaliseerde cadeaus
  • Newsletter
  • Côte d'or
    • Onze geschiedenis
    • Geschiedenis Van Chocolade
    • COCOA LIFE
    • Chocolate Nation
Mondelez Europe Services GmbH Logo
  • Contact
  • Privacyverklaring
  • Gebruikersvoorwaarden
  • cookiebeleid
  • faqs

© 2022 Mondelez Europe Services GmbH, Belgische tak - Alle rechten voorbehouden