Recepten

Chocolade Drip Cake
7
  • Tijd om af te koelen: 60 min
  • Total Time: 120 min
Gemiddel
Ingredienten
  • Voor de biscuit:
  • 5 eieren
  • 160 g patisseriebloem
  • 160 g suiker
  • Voor de chocolademousse:
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
  • 60 g suiker
  • 200 g eiwitten
  • Witte chocolade botercrème:
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g Chocolade Côte d'Or Wit
  • 50 g poedersuiker
  • Voor de ganache:
  • 100 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 60 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 25 g boter
Bereiding
  • Biscuit
  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten op en meng er met een spatel de gezeefde bloem onder.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak de biscuit 15 tot 20 minuten.
  • Haal de biscuit uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rooster. Wanneer de biscuit is afgekoeld snijd je hem overlangs 2 x door.

  • Chocolademousse
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe.
  • Spatel er de chocolade onder en doe de chocolademousse in een spuitzak.
  • Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
  • Bekleed het 1e en het 2e deel biscuit met de chocolade mousse. Laat alles opstijven en stapel ze dan op elkaar met bovenop het 3e deel van de biscuit.

  • Witte chocolade botercrème
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Klop de boter samen met de gezeefde poedersuiker op tot een luchtige massa.
  • Voeg op een lagere snelheid de gesmolten witte chocolade toe.
  • Stapel alle delen biscuit met chocolade op elkaar en strijk de bovenkant en de zijkanten af met de witte chocolade botercrème. Laat een uurtje het geheel opstijven in de koelkast.

  • Chocolade ganache
  • Breng de room met de suiker aan de kook.
  • Voeg de pure chocolade toe en laat deze smelten.
  • Meng het geheel tot een egale massa en laat even afkoelen. Giet de ganache over de taart en laat ze aflopen.
Tip
  • Versier de taart naar wens met bessen, chocoladestukjes, nootjes…