Onze Producten
Tabletten
Pralines
Repen
Pasen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Alle recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Nieuws
Golden Tickets
140 jaar
Win 1 jaar gratis Mignonnettes
Côte d’Or Mini Roc
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Gepersonaliseerde cadeaus
Newsletter
Côte d'or
Onze geschiedenis
1883
1930
1940
1950
1970
1980
1990
2000
2008
Geschiedenis Van Chocolade
Oorsprong
Aankomst in Europa
Bereiding
Geheimen
COCOA LIFE
Chocolate Nation
FR
FR
Word lid van CÔTE D’OR
Ik wil op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van Côte d’Or
Abonneer
Terug naar alle recepten
Chocolade Drip Cake
7
Total Time:
 120 
min
Gemiddel
Printen
facebook
pinterest
WhatsApp
Ik vond dit heerlijke recept dat gemaakt werd met Cotedor. Je kan het hier bekijken: ###currentLink###. Er zijn nog veel meer recepten te
ontdekken
. Gelukkig koken!
Bereiding
Biscuit
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop de eieren met de suiker gedurende 10 minuten op en meng er met een spatel de gezeefde bloem onder.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet er het deeg in en bak de biscuit 15 tot 20 minuten.
Haal de biscuit uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rooster. Wanneer de biscuit is afgekoeld snijd je hem overlangs 2 x door.
Chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de eiwitten stijf en voeg er geleidelijk aan de suiker aan toe.
Spatel er de chocolade onder en doe de chocolademousse in een spuitzak.
Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.
Bekleed het 1e en het 2e deel biscuit met de chocolade mousse. Laat alles opstijven en stapel ze dan op elkaar met bovenop het 3e deel van de biscuit.
Witte chocolade botercrème
Smelt de witte chocolade au bain-marie.
Klop de boter samen met de gezeefde poedersuiker op tot een luchtige massa.
Voeg op een lagere snelheid de gesmolten witte chocolade toe.
Stapel alle delen biscuit met chocolade op elkaar en strijk de bovenkant en de zijkanten af met de witte chocolade botercrème. Laat een uurtje het geheel opstijven in de koelkast.
Chocolade ganache
Breng de room met de suiker aan de kook.
Voeg de pure chocolade toe en laat deze smelten.
Meng het geheel tot een egale massa en laat even afkoelen. Giet de ganache over de taart en laat ze aflopen.
Tips
Tip
Versier de taart naar wens met bessen, chocoladestukjes, nootjes…
Ingrediënten
Voor de biscuit:
5
eieren
160 g
patisseriebloem
160 g
suiker
Voor de chocolademousse:
150 g
Chocolade Côte d'Or Noir de Noir
60 g
suiker
200 g
eiwitten
Witte chocolade botercrème:
250 g
boter
op kamertemperatuur
150 g
Chocolade Côte d'Or Wit
50 g
poedersuiker
Voor de ganache:
100 ml
slagroom
25 g
suiker
60 g
Chocolade Côte d'Or Puur
25 g
boter