Recepten

CHOCOLADECAKE
4
  • Baktijd 25 min
  • Total Time: 45 min
Gemakkelijk
Ingredienten
  • 300 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
  • 150 g gesmolten boter
  • 5 eieren
  • 100 g griessuiker
  • 100 g patisseriebloem
  • 80 g amandelpoeder
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt de Côte d'Or chocolade met de boter. Roer er de suiker bij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Splits de eieren en klop het eiwit tot een luchtige massa.
  • Roer eerst de dooiers met het amandelpoeder en de bloem onder de Côte d'Or chocolade. Spatel er op het einde de eiwitmassa onder.
  • Verdeel het beslag in een cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten (de tijdsduur kan variëren per oven).
  • Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Tip
  • Voor een cake met nog meer chocolade, laat 100 gr room met 40 gr suiker koken. Neem deze vervolgens van het vuur en voeg 100 gr Côte d'Or Culinair chocolade toe. Roer goed door deze massa. Laat afkoelen. Snij 100 gr boter in stukjes en voeg deze toen aan het geheel. Meng alles tot een glad glazuur. Giet het mengsel zachtjes over de cake.

Deze website maakt gebruik van een technologie genaamd cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken.

Om meer te weten te komen over cookies of om uw wensen met betrekking tot het gebruik van cookies te wijzigen, kunt u ons cookiebeleid bekijken.

Door op deze site te blijven, gaat u akkoord met het gebruik van cookies en ons cookiebeleid.