Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
CHOCOLADECAKE
4
Baktijd
 25 min
Total Time:
 45 min
Gemakkelijk
Ingredienten
300 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
150 g gesmolten boter
5 eieren
100 g griessuiker
100 g patisseriebloem
80 g amandelpoeder
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de Côte d'Or chocolade met de boter. Roer er de suiker bij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Splits de eieren en klop het eiwit tot een luchtige massa.
Roer eerst de dooiers met het amandelpoeder en de bloem onder de Côte d'Or chocolade. Spatel er op het einde de eiwitmassa onder.
Verdeel het beslag in een cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten (de tijdsduur kan variëren per oven).
Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Tip
Voor een cake met nog meer chocolade, laat 100 gr room met 40 gr suiker koken. Neem deze vervolgens van het vuur en voeg 100 gr Côte d'Or Culinair chocolade toe. Roer goed door deze massa. Laat afkoelen. Snij 100 gr boter in stukjes en voeg deze toen aan het geheel. Meng alles tot een glad glazuur. Giet het mengsel zachtjes over de cake.
Printen