Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
CHOCOLADE FUDGE MET ZOUTE CARAMEL
20
Tijd om af te koelen:
 240 min
Total Time:
 270 min
Moeilijk
Ingredienten
300 ml gesuikerde, gecondenseerde melk
320 g Chocolade Côte d'Or Puur
375 g suiker
125 ml room
1 el honing
snuifje zout
30 g boter , voor de karamelfudge
of nog gemakkelijker
150 g zachte karamelsnoepjes (type Werther’s Original)
5 cl room
Bereiding
Maak de chocoladefudge. Doe de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes, doe ze bij de melk en laat smelten op laag vuur. Giet de mengeling in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.
Maak de karamelfudge, Smelt de karamelsnoepjes in de room op een laag vuurtje of au bain marie, of verwarm de suiker voor de karamel in een steelpannetje zonder te roeren. Laat hem smelten en goudbruin kleuren. Je mag wel af en toe met de steelpan bewegen. Voeg dan voorzichtig de room op kamertemperatuur toe. Roer om met een klopper tot een mooie karamel. Voeg nu ook het zout, de boter en de honing toe. Haal de pan van het vuur en roer goed om tot de karamel afkoelt.
Giet de karamel op de chocoladefudge en verdeel voorzichtig over het oppervlak. Strooi er grof zeezout over en laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast.
Ontvorm de fudge en snij hem met een koud mes in blokjes.
Tip
Printen