Recepten

CHOCOLADE FUDGE MET ZOUTE CARAMEL
20
  • Tijd om af te koelen: 240 min
  • Total Time: 270 min
Moeilijk
Ingredienten
  • 300 ml gesuikerde, gecondenseerde melk
  • 320 g Chocolade Côte d'Or Puur
  • 375 g suiker
  • 125 ml room
  • 1 el honing
  • snuifje zout
  • 30 g boter , voor de karamelfudge
  • of nog gemakkelijker
  • 150 g zachte karamelsnoepjes (type Werther’s Original)
  • 5 cl room
Bereiding
  • Maak de chocoladefudge. Doe de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes, doe ze bij de melk en laat smelten op laag vuur. Giet de mengeling in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.
  • Maak de karamelfudge, Smelt de karamelsnoepjes in de room op een laag vuurtje of au bain marie, of verwarm de suiker voor de karamel in een steelpannetje zonder te roeren. Laat hem smelten en goudbruin kleuren. Je mag wel af en toe met de steelpan bewegen. Voeg dan voorzichtig de room op kamertemperatuur toe. Roer om met een klopper tot een mooie karamel. Voeg nu ook het zout, de boter en de honing toe. Haal de pan van het vuur en roer goed om tot de karamel afkoelt.
  • Giet de karamel op de chocoladefudge en verdeel voorzichtig over het oppervlak. Strooi er grof zeezout over en laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Ontvorm de fudge en snij hem met een koud mes in blokjes.
Tip