Recepten

CARRE CONFITUUR DOUBLE LAIT
4
  • Baktijd 13 min
  • Total Time: 33 min
Gemakkelijk
  • image
  • image
  • image
  • image
Ingredienten
  • 6 plakjes bladerdeeg van 10 cm op 10 cm
  • 200 g abrikozenconfituur
  • 1 eigeel
  • 100 g Chocolade Côte d'Or Double Lait
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schik 4 bladerdeegplakjes op een ovenplaat en prik er een paar keer in met een vork.
  • Verdeel de confituur over de plakjes en blijf telkens een halve centimeter van de rand.
  • Strijk de rand in met wat eigeel vermengd met water (" dorure ").
  • Verdeel de chocolade Côte d'Or Double Lait in kleine stukjes over de confituur.
  • Snijd gelijke reepjes uit de rest van het bladerdeeg en verdeel deze over de vier taartjes. Doreer* met het eigeel en bak gedurende 13 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Presenteer lauw of warm, alleen of met een bolletje chocoladeroomijs.
  • De buitenkant van het deeg met een losgeklopte eierdooier instrijken, om het gebak in de oven een gouden schijn te geven.
Tip
  • Alle soorten confituur zijn lekker hierbij : aardbeien, framboos, zwarte bessen,… Combineer kortom je favoriete confituur met je favoriete chocolade Côte d'Or.