Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Recepten
Terug naar lijst
ABSOLUTELY BROWNIE
8
Baktijd
 40 min
Total Time:
 60 min
Gemiddel
Ingredienten
300 g suiker
275 g gesmolten boter
6 eieren
100 g bloem
400 g Chocolade Côte d'Or Culinaire
50 g verbrijzelde noten en enkele hele noten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng de suiker en de gesmolten boter in een mengkom.
Voeg er de dooiers bij en het tot sneeuw opgeklopte eiwit. Zeef er de bloem op en meng mooi tot een luchtige massa.
Smelt de chocolade Côte d'Or Culinaire in je microgolf (met wat water) of au bain-marie.
Roer de gesmolten chocolade bij het mengsel (suiker, boter, eieren, bloem) en doe er grofgehakte noten bij.
Giet het mengsel in een beboterde vorm, of in individuele porties (niet helemaal vullen!) en laat het deeg ongeveer 40 minuten bakken. Let er op dat er zich een mooi korstje vormt, terwijl de rest smeuïg blijft.
Tip
Je kan controleren of je brownie klaar is door met een vleesvork of een metalen stokje (brochette, breinaald) in de brownie te prikken. Als deze na het naar boven halen nog droog is, dan is de brownie klaar. Kleeft er nog deeg aan, dan zal de brownie nog wat langer moeten bakken.
Snijd de afgekoelde Brownie in vierkante porties en serveer ze in papieren vormpjes. Leg er wat opgeklopte room overheen. Werk af met brokjes donkere chocolade en verbrijzelde noten.
Printen