Geschiedenis van chocolade

De geheimen van de chocolade van Côte D’or

Het recept van een unieke smaak

De geheimen van de chocolade van Côte D’or
Côte d’Or heeft alle kennis en kunde samengebracht om een speciaal en uniek recept te bedenken. Dit recept staat al vele jaren borg voor de enige, echte smaak van Côte d’Or-chocolade. Het geheim van de smaak van de chocolade van Côte d’Or berust op deze vier sleutelfases: het selecteren en mengen van de cacaobonen, het roosteren, het fijnmalen en het concheren.
Chocolade Côte d'Or selecteert de meest edele bonen uit Zuid-Amerika. Deze hebben uitstekende aromatische kwaliteiten. De mengeling met bonen uit onder andere Afrika geven de Côte d'Or chocolade de zo herkenbare, krachtige smaak.
Chocolade Côte d’Or brandt de bonen op een temperatuur lager dan gemiddeld. Dit garandeert een beter behoud van het aroma van de bonen.
Bij Côte d’Or worden de bonen fijngestampt tot microscopisch kleine korrels, kleiner dan de doorsnee chocoladekorrel die gemiddeld 30 micron meet. Een essentiële stap die bepalend is voor de textuur van de chocolade en die bijdraagt aan zijn verfijnde smaak.
De temperatuur waarop Côte d’Or haar chocolade concheert is hoger dan gemiddeld, wat een gunstig effect heeft op de kwaliteit. Alle ongewenste bestanddelen, zoals natuurlijke zuren van de cacaboon worden zo geelimineerd waardoor chocolade Côte d'Or het zo befaamde aroma kan ontwikkelen.
TDownload ons dossier 'Geschiedenis van chocolade Côte d'Or' en word een echte kenner!

Maak kennis met de geschiedenis van chocolade Côte d'Or

Meer weten?

Download ons dossier 'Geschiedenis van chocolade Côte d'Or' en word een echte kenner!