Côte d'or
Ontdek
CÔTE D’OR – ECHT IETS
VOOR ONS
Onze geschiedenis
COCOA LIFE
Geschiedenis Van Chocolade
Chocolate Nation
Onze Producten
Ontdek
AL ONZE PRODUCTEN
Tabletten
Pralines
Repen
Eindejaarscollectie
Andere
Recepten
Winterse recepten
Zomerse recepten
Alle recepten
Nieuws
Het Laatste Nieuws
Archief
Chocoladeverkoop
Verenigingen
Voetbal
Word Lid
Onze Nieuwsbrief
FR /
NL
Côte D'or
MENU
Geschiedenis van chocolade
Selecteer een datum
Oorsprong
Aankomst in Europa
Bereiding
Geheimen
De bereiding
van chocolade
Van cacaoboom
tot transformatie…
Cacao wordt voornamelijk verbouwd in Centraal- en Zuid-Amerika, Afrika en Zuid-Oost-Azië. De meest edele bonen komen uit Centraal- en Zuid-Amerika. De cacaobonen worden in 4 stappen getransformeerd: het oogsten, het openmaken van de vruchten, het gisten en het drogen. Daarna worden de bonen verzonden en vinden in het aankomstland nog 10 bewerkingen plaats.
1. De oogst
De meeste producerende landen hebben twee oogstperiodes per jaar: november-januari (de hoofdoogst) en mei-juli (de tweede oogst).
2. Het openmaken van de vrucht
Met een machete wordt de vrucht in de lengte gespleten. De inhoud, de bonen en het vruchtvlees, wordt eruit gehaald. In dit stadium hebben de bonen nog geen cacaogeur.
3. Het gisten
De bonen worden in bakken gedaan en bedekt met bananenbladeren. De temperatuur ligt tussen de 45 en 50°C. Zo blijven de bonen een week lang rusten.
4. Het drogen
De bonen worden in de zon of in draaiende droogmachines gedroogd. Dan worden ze op kwaliteit gesorteerd en in zakken verpakt, klaar voor het transport.
5. Het mengen van de bonen
Bij aankomst in de chocoladefabriek, worden de verschillende soorten cacaobonen gemengd volgens het recept van de chocolatier.
Maak kennis
met de geschiedenis van chocolade Côte d'Or
Meer weten?
Download ons dossier 'Geschiedenis van chocolade Côte d'Or' en word een echte kenner!
Dossier downloaden