De Chocoladetempel

Côte d’Or heeft samen met Chocolate Nation de handen in mekaar geslaan om voor schoolgaande kinderen een ludieke en leerrijke ervaring over chocolade aan te bieden.

Wij verwelkomen u graag in Antwerpen, in het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, voor een leuke Côte d’Or schoolervaring.

Als u een schoolbezoek wilt organiseren, kunt u als volgt contact opnemen met het museum:

We nodigen u ook uit om direct naar hun website te gaan voor meer details door op de onderstaande link te klikken: https://www.chocolatenation.be/

HET SPAANSE GALJOEN

Op naar de chocolade!

Het Spaanse Galjoen
Aan boord van een Spaans galjoen beleven de kinderen de aankomst van Cortes in Mexico mee. Ze leren hoe de kolonisten de chocolade verfijnden.
In 1528 neemt Cortès de kostbare cacaobonen mee naar onze streken. Chocolade veroverde snel een plaats in de Europese vorstenhuizen en adellijke kringen.

Wist u dat?

Columbus als eerste Europeaan in 1502 chocolade proefde en dat hij het heel vies vond.

UW BEZOEK VOORBEREIDEN

Stel u op de hoogte van de specifieke voorschriften voordat u een bezoek aan de chocoaladetempel organiseert :
450, Brusselsesteenweg
1500 Halle
België

Voor reservatie kunt u bellen naar volgend nummer: 02/362.37.47.

Hou er rekening mee dat een schriftelijke toestemming van de ouders gevraagd zal worden voor elk bezoek aan de tempel. De chocolade tempel is ook open tijdens de schoolvakanties.

Download hier het pedagogisch dossier

DOWNLOAD HIER HET PEDAGOGISCH DOSSIER

Raadpleeg ons pedagogisch dossier voor uw bezoek aan de chocoladetempel. Het bevat veel creatieve oefeningen en thema's voor de laagste klassen.