De Chocoladetempel

Côte d’Or heeft samen met Chocolate Nation de handen in mekaar geslaan om voor schoolgaande kinderen een ludieke en leerrijke ervaring over chocolade aan te bieden.

Wij verwelkomen u graag in Antwerpen, in het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld, voor een leuke Côte d’Or schoolervaring.

Als u een schoolbezoek wilt organiseren, kunt u als volgt contact opnemen met het museum:

We nodigen u ook uit om direct naar hun website te gaan voor meer details door op de onderstaande link te klikken: https://www.chocolatenation.be/

DE OUDE FABRIEK

Tussen oorsprong en productiegeheimen

De Oude Fabriek
De verteller laat de kinderen zien hoe in het begin van de eeuw Côte d'Or chocolade werd gemaakt.
De oogstgebieden, de eigenschappen van de cacaobomen, de verschillende fasen in de Côte d'Or chocoladebereiding. Een ervaring die tot de verbeelding spreekt!

Wist u dat?

De postzegel van Ghana in 1906 symbool stond voor het nieuwe logo van Côte d'Or! De olifant geeft een exotische sfeer, maar is ook het symbool van kracht, vasthoudendheid, loyaliteit en duurzaamheid.

UW BEZOEK VOORBEREIDEN

Stel u op de hoogte van de specifieke voorschriften voordat u een bezoek aan de chocoaladetempel organiseert :
450, Brusselsesteenweg
1500 Halle
België

Voor reservatie kunt u bellen naar volgend nummer: 02/362.37.47.

Hou er rekening mee dat een schriftelijke toestemming van de ouders gevraagd zal worden voor elk bezoek aan de tempel. De chocolade tempel is ook open tijdens de schoolvakanties.

Download hier het pedagogisch dossier

DOWNLOAD HIER HET PEDAGOGISCH DOSSIER

Raadpleeg ons pedagogisch dossier voor uw bezoek aan de chocoladetempel. Het bevat veel creatieve oefeningen en thema's voor de laagste klassen.